AVTOKOZMETIKA

Avto program

Notranje čiščenje

Z notranjem čiščenjem obnovimo celotno notranjost vozila. S kompresorskim pihalnikom notranjost vozila v celoti spihamo, globinsko posesamo in s primernimi čistili vse notranje površine očistimo (blago, usnje itd.).

Notranje čiščenje obsega:

 -izpihovanje vseh površin z kompresorskem pihalnikom,

– sesanje vseh stropnih površin,

– sesanje vseh sedežev,

– sesanje prtljažnega prostora,

– sesanje talnih oblog,

– sesanje stranskih tapet,

– čiščenje stopalk, plastičnih površin,

– čiščenje prtljažnega prostora, armature,

– čiščenje stekel vozila, okvirov vrat, tesnil ter pragov,

– če je vozilo v notranjosti usnjeno, se seveda vse površine očisti z namenski čistilom in premazom.

Čišenje usnja

Usnjeno površino vozila skrtačimo s čistili za nego usnja, nato celotno površino obrišemo in premažemo s kremo za usnje.

Na željo strank usnje tudi premažemo s keramičnim premazom namenjeno za dolgotrajno zasčito usnja.

Obnovitev usnja

Na željo strank obnavljamo tudi obrabljene usnjene površine.

Kemično globinsko čiščenje

Globinsko čiščenje je nadgradnja notranjega čiščenja in je primerno za odstranjevanje različnih vrst trdovratnih madežev in politih tekočin, po sedežih, oblogah, strehi ter tkanini v notranjosti vozila. S postopkom kemičnega čiščenja odstranimo tudi različne vonje v vozilu. S tem dosežemo večjo svežino v notranjosti vozila. Na koncu z namenskim sušilcem vso površino osušimo. 

Po kemičnem globinskem čiščenju vozila sledi še ioniziranje samega prostora. S samim postopkom še dodatno vnesemo svežino v prostor.

Kemično – globinsko čiščenje obsega:

Vse kar je všteto v notranje čiščenje, kemično globinsko čiščenje (STROPA, STRANSKIH OBLOG, SEDEŽEV, TALNIH OBLOG IN PRTLJAŽNEGA PROSTORA…) in seveda usnjenih površin.

Zunanje čiščenje

na vozilu odstranimo vso neželjeno umazanijo kot je smola, katran, zračna rja in drobni barvni delci.

Odstranjevanje drevesne smole

Odstanjevanje drevesne smole z vozila je priporočljivo kar se da hitro. Najpogosteje smola pada poleti. V primeru, da  smole ne odstranimo pravočasno, začne sčasoma razjedati lak na vozilu, njena odstranitev pa je dolgotrajna in draga.

Odstranjevanje zračne rje

Majhne rjave pike, katere se pojavijo na površini vašega vozila. Temu strokovno rečemo »zračna rja« največkrat prihaja iz obrabljivih delov zavor oz pridejo na vozilo preko različnih zunanjih vplivov, kot so industrijski obrati, ladjedelnic, železnic itd. Sami majhni kovinski delci priletijo na vozilo in oksidirajo. Če te delce pustimo na vozilu dlje časa, se delci zažrejo v lak in poškodujejo barvo vozila.

Zato smo tukaj mi, da s posebnimi preparati odstranimo zračno rjo z vozila. Po samem tretmaju odstranjevanja zračne rje je priporočljivo vozilo spolirati.

Poliranje vozila

Z vsakim nepravilnem pranjem se poškoduje lak vozila. Krivci za mikro praske ali obledelost laka so v UV izpostavljenosti, soli, ptičjih iztrebkih, smoli, vodnem kamnu, umazani gobi za pranje vozila in umazaniji na dnu posode za pranja vozila.

Lak vozila je vsakodnevno močno izpostavljen različnim vremenskim vplivom in drugim mehanskim poškodbam. Da bi vaše vozilo ohranilo vrednost in sijaj ga je potrebno strojno polirati in zaščititi z različnimi kvalitetnimi premazi (različni voski, nano premazi in keramični premazi).

 

Priprava vozila na poliranje poteka v več stopnjah:

 

  • natančno pranje vozila,
  • odstranjevanje insektov z vozila,
  • čiščenje površine s polirnim plastelinom (smola, katran, zračna rja….),
  • ponovno pranje celotnega vozila in platišč (s platišč se tudi odstrani zračna rja),
  • sušenje vozila, 
  • zaščita vseh plastičnih in gumastih površin,
  • poliranje vozila v različnih stopnjah,
  • zaščita laka z nano nanosi, voski ali keramičnim premazom.

Obnova žarometov

Zaradi posledic sonca, UV žarkov, soli v zimskem času postanejo žarometi poškodovani (motni ali porumeneli). S tem, ko so žarometi poškodovani, se vidljivost na cesti občutno zmanjša, ogroženost na cesti pa poveča. V kolikor žaromete pustimo predolgo poškodovane zelo radi napokajo in se trajno poškodujejo. Takih žarometov se ne da več rešiti. Priporočamo vam, da pri nas pravočasno poiščete strokovno pomoč.

 

Pranje motorja

Pri delovanju motorja v vašem vozilu se velikokrat pod pokrovom motorja pojavijo različne umazanije v obliki olja, razlitja drugih tekočin, praha, insektov…

S posebnim čistilom namenjenem pranju motorja vašega vozila odstranimo olje, druge tekočine, insekte in preostalo umazanijo.

Čiščenje platišč

Katran, zavorni prah in podobna umazanija se zelo hitro zažrejo v platišča. Da bi zopet pridobili sijaj novega platišča priporočamo temeljito čiščenje in zaščito platišč vašega vozila.

S posebnim čistilom in premazom platišče postane popolnoma hidrofobno, kar pomeni, da voda takoj odteče s površine platišča. Premaz preprečuje  tudi nabiranje zavornega prahu in ostale umazanije na površini platišča. Površina ostane zaščitena in vizualno čista dlje časa.

Paketi

Premium čiščenje

Posvečamo se tako zunanjosti kot tudi notranjosti vozila.

Kratek opis storitve: Natančno čiščenje vozila, čiščenje celotne površine laka na vozilu, čiščenje kolotekov, platišč, vratnih obrob in tesnil. Tesnila se v celoti premaže z zaščitnim voskom namenjenim za tesnila. Sledi ponovno pranje vozila in sušenje s kompresorskim zrakom. Vse plastične, kot tudi gumaste površine, se premaže z namenskimi zasčitnim voskom. Notranjost vozila natančno posesamo in v celoti očistimo z namenskimi čistili. Vse plastične in usnjene površine premažemo z namenskim zaščitnim premazom. Po končanem tretmaju na vozilo nanesemo zaščitni vosek. Z voskom dosežemo boljšo zaščito, lepše odtekanje vode z vozila in globino barve.

Zaščita novega vozila

Se sprašujete zakaj zaščitil novo vozilo? V kolikor je novo vozilo zaščiteno s keramično zaščito lahko ostane še 3 leta kot novo.  S keramično zaščito na vozilu dobite povečan lesk, globino barve in kar je najpomembnejše trdnost laka. Trdnost laka se poveča s 3-4H na 9H, kar v praksi pomeni močnejša odpornost na mehanske poškodbe. Premaz ščiti vozilo pred manjšimi praskami, umazanijo, UV žarki, soljo, ptičjimi iztrebki, kislim dežjem, drevesno smolo, ostanki insektov in celo mehanskimi poškodbami, kot so udarci kamnov. Površina po nanosu postane izjemno hidrofobna, odbija vodo in umazanijo ter poskrbi, da vaš jekleni konjiček ostane čist daljši čas.

Sam postopek je sledeč. Vozilo v celoti natančno očistimo, nato sledi čiščenje površin s polirnim plastelinom, s tem se površina v celoti zgladi. Klub temu, da je vozilo novo, se na vozilo lahko med samim transportom (vlak, ladja…)  na površini nabere zračna rja ali kakšna druga umazanija. Po končanem postopku sledi ponovno pranje vozila in sušenje s kompresorskim zrakom. V kolikor je nečistost laka na vozilu slaba, je potrebno vsaj enoslojno poliranje vozila. Na koncu sledi nanos keramične zaščite na vozilo. Vozilo mora po končanem tretmaju ostati na suhem vsaj 24 ur.

Postopek se prične z natančnim ročnim pranjem zunanjosti vozila, čiščenjem celotne površine laka na vozilu (odstrnjevanje zračne rje, smole, katrana), platišč, vratnih obrob, tesnil in stekel. Sledi priprava vozila na poliranje, popravilo poškodovanega laka od kamenja in enoslojno fino poliranje vozila (s tem se odstrani manjše praske, holograme, ki nastanejo ob nepravilnem pranju vozila). Vozilu povrnemo globino in sijaj barve.

CCA 120-150e———-Keramika doplačilo 120e

Postopek se prične z natančnim ročnim pranjem zunanjosti vozila, čiščenjem celotne površine laka na vozilu (odstrnjevanje zračne rje, smole, katrana), platišč, vratnih obrob, tesnili, stekel in kolotekov. Sledi priprava vozila na poliranje, popravilo poškodovanega laka od kamenja, poliranje celotnih kromiranih površin na vozilu in dvoslojno poliranje vozila (pri tem se odstrani srednje globoke praske in holograme, ki nastanejo ob nepravilnem pranju vozila). Po končanem postopku se celotno vozilo zaščiti z voskom, ki ima obstojnost 8-12mesecev.

CCA 200-250e———-Keramika doplačilo 120e

Postopek pričnemo z natančnim ročnim pranje zunanjosti vozila, čiščenjem celotne površine laka na vozilu (odstrnjevanje zračne rje, smole , katrana), platišč, vratnih obrob, tesnili, stekel, kolotekov in čiščenje motornega prostora. Temu sledi priprava vozila na poliranje, popravilo poškodovanega laka od kamenja, poliranje celotnih kromiranih površin na vozilu in troslojno poliranje vozila (pri tem se odstrani večina prask in hologramov). Po končanem postopku se celotno vozilo zaščiti z voskom, obstojnosti 12 mesecev ali keramično zaščito obstojnosti 2 do 5 let. Vozilo je kot novo in izžareva polno globino in sijaj.

CCA 400-500€———-Keramika doplačilo 120e

Dodatki pri paketih

Z notranjem čiščenjem v celoti obnovimo celotno notranjost vozila. S kompresorskih pihalnikom najprej natančno spihamo notranjost vozila, nato sledi globinsko sesanje in čiščenje vseh površin v vozilu. Uporabljamo čistila, ki so primerna za vse vrste materialov.

Postopek notranjega čiščenja

S kompresorskim pihalnikom dobro izpihamo vse površine, posesamo stropne površine, sedeže, prtljažni prostor, talne obloge in stranske tapete. Nato očistimo stopalke, plastične površine, prtljažni prostor, armature, stekla, okvirje vrat, tesnila in prage. Usnjene površine očistimo in zaščitimo s temu namenjenimi čistili.

Globinsko čiščenje je nadgradnja notranjega čiščenja in je primerno za odstranjevanje različnih vrst trdovratnih madežev in razlitih tekočin po sedežih, stranskih oblogah, strehi ter ostalih tkaninah v notranjosti vozila.

S postopkom kemičnega čiščenja se odstranijo različne vonjave v vozilu. Sledi ioniziranje vozila, s katerim se vanj vnese še dodatna svežina.

 

Kemično – globinsko čiščenje

Kemično globinsko čiščenje stropa, stranskih oblog, sedežev, talnih oblog in prtljažnega prostora.

Proizvajalci

Carpro C.Quartz, Gtechniq, IglEcoCoat, Martincox,  Menzerna,  Scholl,  Chemical guys, Maguiar, Blackfire, Auto Magic, CarPro, Angelwax, Poorboy, Iron.x

Keramični premaz

Keramični premaz vozila:                                              Cena :  od 150€

Keramični premaz+ PREMIER                                       Cena : od 180€

Keramični nanos za stekla:                                            Cena: 30€

Proizvajalci: IGL Ecocoat Quartz,  Gyeon Q2, CARPRO C.QUARTZ, Gtechiq…

Keramični premaz vozila:  od 150€

Keramični premaz+ PREMIER : od 180€

Keramični nanos za stekla: 30€

Proizvajalci: IGL Ecocoat Quartz,  Gyeon Q2, Carpro C.Quartz, Gtechiq…

Poliranje luči

Poliranje dveh luči:                                                       Cena:  40€

Poliranje ene luči                                                          Cena : 25 €

Poliranje dveh luči: 40€

Poliranje ene luči: 25€

Kemično čiščenje vozila

Začetno: Sedeži (do 5 sedežev)                                     Cena : 50€

Srednje: Sedeži( do 5 sedežev),tla vozila                       Cena : 70€

Visoko: Sedeži, tla vozila, stropa, vratnih tapet, prtljažnega prostora, tepihi:                           Cena : 130€

 

Začetno: Sedeži (do 5 sedežev): 50€                                

Srednje: Sedeži( do 5 sedežev),tla vozil : 70€

Visoko: Sedeži, tla vozila, stropa, vratnih tapet, prtljažnega prostora, tepihi:  130€

 

Obnova usnja

Čiščenje prednjega sedeža:                                            Cena : 20€

Čiščenje prtljažnega prostora                                        Cena : 30€

Čiščenje stropa                                                             Cena : 50€

Čiščenje vratnih tapet                                                    Cena : 20€

Čiščenje tepihov:                                                           Cena : 30€

Čiščenje prednjega sedeža : 20€

Čiščenje prtljažnega prostora: 30€                                    

Čiščenje stropa : 50€

Čiščenje vratnih tapet : 20€

Čiščenje tepihov : 30€

Motorni program

Motorni navdušenci si tudi lahko privoščijo natančno čiščenje svojega motorja.

Z namenskim čistilom motor najprej razmastimo, s polirnim plastelinom očistimo celotno površino (s tem odstranimo morebitno zračno rjo, katran, smolo…) sledi spiranje in sušenje motorja s fenom.

Ko motor očistimo se posvetimo čiščenju usnjenih in gumastih površin z namenskim čistilom. Motor se v celoti spolira in na željo stranke nanese keramično zaščito. Keramična zaščita se lahko nanese na platišča, ogrodje, motor, plastike… 

Tovorni program

Sami postopki so podobni kot pri čiščenju avto programa.

Navtični program

Za čiščenje čolnov se uporabljajo posebni šamponi, ki odstranjujejo maščobe, alge in ostale madeže. Pred poliranjem je potrebno čoln temeljito oprati. Za temeljito čiščenje priporočamo uporabo koncentrata za odstranjevanje organskih ali mineralnih nečistoč. Za čiščenje plastike in aluminija imamo specialna čistila, ki nudijo obnovo in zaščito pred UV žarki in rjo. V programu imamo tudi čiščenje gumenjakov.

Nega čolnov vključuje čiščenje, poliranje in zaščito. Za čiščenje se uporablja poseben šampon s katerim odstranimo vse nečistoče. Po temeljitem čiščenju sledi poliranje plovila s primerno pasto. Postopek se konča z zaščito plovila z voskom ali keramičnim premazom. Čoln bo obdržal sijaj in odpornost na umazanijo. Zaradi raznolikosti navtičnega programa se o podrobnostih dogovorimo sproti.

 

Kontaktirajte nas

064 111 310

Podatki o podjetju

AS-zver, Primož Zver s.p.
Gorenjska cesta 35A
1310 Ribnica
Matična številka: 6961142000
Davčna številka: 56705565

Email

info@as-zver.si

Kontaktirajte nas

Ali se strinjate z shranjevanjem in uporabo podatkov na tej spletni strani ( GDPR )